31 Aralık 2019 tarih ve 30829 sayılı resmi gazetede “Sıfır Atık Yönetmeliği” T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanmıştır.
Bilindiği üzere sıfır atık; israfın önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, oluşan atıkların kaynağında kategorisine göre toplanması, biriktirilmesi ve uygun geri kazanım/geri dönüşüm veya bertaraf tesislerine gönderilmesi olarak tanımlanabilir. Sıfır Atık projesinden temel esas oluşan atığın her yıl içerisinde azaltılması ve ilerleyen süreçte kaynağında atık oluşumunun engellenmesidir. Böylece hedef doğa, insan yaşamı ve tüm kaynakların korunmasıdır.
Sıfır Atık Danışmanlığını Hangi Firmalar/Kurumlar Alır?
Kamu Kurum ve Kuruluşları, OSB’ler ve Sanayi Tesisleri, Havalimanları, Terminaller, Limanlar, AVM, İş Merkezi ve Ticari Plazalar, Eğitim Kurumları ve Yurtlar, Sağlık Kuruluşları, Konaklama Tesisleri, Hane ve Siteler, Akaryakıt İstasyonları ve Dinlenme Tesisleri, Zincir Marketler “Sıfır Atık Belgesi” almakla yükümlüdürler.
Bilgi Çevre Sıfır Atık Danışmanlığı kapsamında;
- Çalışma ekibinin kurulması,
- Sıfır Atık planlaması yapılması,
- Düzenli eğitimler verilmesi,
- Bilinçlendirme faaliyetleri,
- İzleme, kayıt tutma ve iyileştirme faaliyetleri,
- Sıfır atık kapsamında uygun yerlere ekipman yerleştirme düzeni,
- Sıfır atık belgesi başvuru ve süreç yönetimi
Bu kapsamda deneyimli Çevre Mühendisi kadromuz ile sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız. Detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bilgi Çevre sıfır atık danışmanlığı kapsamında firmanız adına sıfır atık belgesi alan bir çevre danışmanlık firmasıdır.