Atıkların Faaliyetlerinin İzlenmesi
Kütle Denge Bildirimleri 2022
Kütle Denge Bildirimleri 2022

Atıkların Faaliyetlerinin İzlenmesi Kütle Denge Bildirimleri 

Atıkların kaynağında en aza indirilmesi, sınıflara ayrılması, toplanması, taşınması, geçici depolanması, geri kazanılması, arındırılması, enerjiye dönüştürülmesi ve bertaraf edilmesi konularında yürütülen faaliyetlerin planlanması aşamasından başlayarak nihai bertarafına kadar yapılacak çalışmalardan Bakanlık bilgilendirilir. Kütle denge bilgileri; Geçici Faaliyet Belgesi (GFB)/Çevre İzin ve Lisans Belgesi'ne sahip atık işleme tesislerince sürdürülen faaliyetin izlenmesi, denetlenmesi ve sağlıklı bir atık envanteri oluşturarak atık yönetim stratejilerinin oluşturulmasında kullanılmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan 03.03.2022 tarihli Kütle Denge Bildirimleri genelgesine istinaden, genelgenin yürürlüğe girişinden itibaren 29 Temmuz 2022 tarihine kadar geçmiş aylara ait kütle denge bildirimlerinin tamamlanması ve onaylanması zorunludur. Bu tarihten sonrasında aylık kütle denge bildirimlerinin ait olduğu aydan sonraki 60 (altmış) takvim günü içerisinde tamamlanıp onaylanması zorunludur.

Bilgi Çevre olarak, işletmenizin kapsamının belirlenmesi ve gerekli Kütle denge girişlerinin yapılması konusunda destek olmaktayız. Uzman ekibimizden konuyla ilgili destek alabilirsiniz.

Kütle denge sistemine ilişkin genelge ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Detyalı bilgi talepleriniz için uzmanlarımız ile iletişime geçin.

Geri Dön
2024©copyright tbn web